Maestro İç Cephe Boyası

Basecoat Boya Astarı
31 Mart 2021
Maestro Texture
31 Mart 2021

Kategoriler: ,

Tanım

su bazlı , akrilik emülsiyon esaslı , silikon katkılı , silinebilir , yarı mat yüksek kaliteli iç cephe boyasıdır.

Kullanım

Sıva , alçı sıva, mineral sıva , beton , brüt beton ya da ve tutunmasında problem olmayan eski boya yüzeylerde dekoratif koruyucu boya olarak kullanılır.

Uygulama

Uygulama yapılacak yüzey sağlam , temiz , kuru olmalıdır. Yüzey kendini taşıyamacak şekilde gevşek olmamalıdır. Varsa yüzey yağ , kir , toz ve kalıp yağı gibi kimyasallardan  arındırılmalıdır. Yeni yapılmış çimento bazlı sıva , beton gibi yüzeyler mevsim şartlarına bağlı olarak kuruma süreleri beklenmelidir. Yüzeyde varsa harç ve sıva kalıntıları raspalama gibi mekanik yollarla arındırılmalıdır. Yüzeydeki çatlak ve boşluklar uygun çimento bazlı ya da akrilik bazlı macunlarla tamir      edilmelidir. Boya öncesi tüm yüzey Maestro Basecoat boya astarı ya da Maestro 1/7 astar ile astarlanmalıdır. Bu işlem alt yüzeyin emiciliğini azaltacak ve boyanın daha iyi tutumasını sağlayacaktır. Başka tarz astar  kullanılması kesinlikle önerilmez. Başka tarz astarlar tam tersi etki yapacaktır. Uygulama yapılacak ortam sıcaklığı +5°C ile +30°C arasında olması gerekmektedir. Kışın don etkisinde uygulama yapılmamalı ve yazında direk güneş ışığına maruz öğle vakitlerinde uygulama yapılmamalıdır.

Astar uygulamasından sonra boya uygulamasına başlanmalı ve en az 2 kat uygulama yapılmalıdır. Astar ve boya katları arasında mevsim sıcaklığına bağlı olarak 3 – 6 saat beklenmelidir. Boyayı inceltmek istenirse , temiz su ile en fazla hacmen % 15 oranında inceltilmelidir. Firma önerimiz olarak son katın inceltilmeden kullanılmasıdır gene de inceltilerek kullanılan son katlarda renk farkı olmaması için inceltme oranı tüm kovalarda korunmalıdır.

Özel Nitelikler

  • Yüksek örtücülüğe sahiptir.
  • Düşük sıcaklıklarda bile boya filmi oluşumu sağlar.
  • Alt yüzeye çok iyi yapışarak, kabarma , dökülme , çatlama ve sararma yapmadan yıllarca kullanılır .
  • Silikon katkısı sayesinde silinebilir ancak  su buharı geçirgenliği sayesinde duvarların nefes almasını  ve içerden       dışarıya nemin çıkmasını sağlar.
  • Antibakteriyel, küf ve mantar önleyici, yarımat bir görüntü sunar.
  • Mekanik mukavemet yanında kimyasal direnci yüksektir.
  • Kolay işçilik sunar bu sayede zaman ve işçilik maliyeti düşüktür.
  • Fırça ve rulo izi göstermez, sıva hatalarını gizler.
  • Çok düşük VOC özelliği sayesinde çevre ve insan dostudur.

Verim

Astar kullanılmış düzgün yüzeylerde ortalama 1 Lt ile 10 – 15 m2 alan boyanır. 15 Lt kovanın boyayabileceği alan tek katta 150 m2 – 200 m2 ve 2,5 Lt kovanın boyayabileceği alan 25 –  35 m2’ dir. Alt yüzeye bağlı olarak bu sarfiyat değişebilir ve daha az alan boyanabilir. Büyük alanlarda , ön sarfiyat çalışması yapılması önerilir.

Ambalaj

15 Lt ve 2,5 Lt’lik plastik kovalarda

Depolama

Ağzı kapalı ambalajlarda, doğrudan güneş ışığı almayan , +5 ile +35 °C  arası mahallerde depolayınız. Dondan koruyunuz.